Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Sogneaften er aflyst d. 13. januar men Jørgen Carlsen kommer i stedet d. 2. april

Sogneaften er aflyst d. 13. januar men Jørgen Carlsen kommer i stedet d. 2. april
Udgivet tor d. 13. jan 2022, kl. 11:03
Ukategoriseret

Desværre var vi nødt til at aflyse vores planlagte sogneaften d. 13. januar, hvor Jørgen Carlsen skulle komme og indvie den nye højskolesangbog sammen med os. 

I stedet kommer Jørgen Carlsen til vores Højskoledag lørdag d. 2/4 kl. 10.00-15.00.

En hel dag i selskab med idéhistoriker og tidl. Forstander for Teestrup Højskole Jørgen Carlsen som vil fortælle os om sit nyopdagede ord: forundringsparathed. Han vil i sit foredrag præsentere en række eksempler på forundringsparathed med baggrund i livsanskuelse, filosofi, litteratur og højskolens univers. Han ser højskolen som den organiserede protest mod ligegyldiggørelsen af livet og fremhæver højskolesangens betydning i denne sammenhæng.

Jørgen Carlsen fortæller: ”En god højskolesang stimulerer vores fornemmelse for livets underforståede under og det fortryllende ved en god højskolesang er, at den skaber nærvær og opmærksomhed ved at fortælle os, at virkeligheden ikke er noget, man skal finde ud af. Den er noget, man skal leve sig ind i. Det gælder, hvad enten vi synger om de lyse nætter, om kyndelmisse, der slår sin knude, eller om at elske den brogede verden.”

Som formand for det udvalg, der har redigeret den nye højskolesangbog, vil Jørgen Carlsen løfte sløret for de overvejelser, der ligger til grund for udvælgelsen af nye højskolesange. Hvordan kombinerer man det gode gamle med det gode nye? Og så vil han naturligvis tage os med på en opdagelsesrejse i den nye højskolesangbog. Jørgen Carlsen trakterer selv klaveret under højskolesangen. 

 Jørgen Carlsen er idéhistoriker og er i 2017 fratrådt som forstander for Testrup Højskole efter mere end 30 år på posten. Han er endvidere formand for redaktionen af den nye højskolesangbog, klummeskribent i Kristeligt Dagblad og var medlem af Etisk Råd fra 2011-2016. I 2015 udgav han bogen "Festens glæde – en julekalender for voksne" (forlaget Eksistensen).

Deltagerpris 100 kr. for dagen og frokost samt the/kaffe

Tilmelding til kirkekontoret senest tirsdag d. 29/3 inden kl. 13.00